Herdenkingsconcert

Herdenkingsconcert: Johan de Witt

In 2022 wordt herdacht dat 350 jaar geleden, op 20 augustus 1672, de grote staatsman Johan de Witt samen met zijn broer Cornelis in Den Haag werd vermoord.

The Carol Company brengt met een indrukwekkend concert in de Haagse Kloosterkerk een eerbetoon aan Johan de Witt. Dit concert is het meest prominente muzikale evenement in de landelijke herdenking van het rampjaar 1672. The Carol Company presenteert de wereldpremière van Requiem, in memoriam Johan de Witt van Roel van Oosten. De zangers treden op onder leiding van hun chef-dirigent Stef Collignon, met een instrumentaal ensemble van topmusici.

Na de moord op de gebroeders De Witt kwam Nederland onder het bestuur te staan van stadhouder Willem III, die door zijn huwelijk met Mary Stuart ook koning van Engeland en Schotland werd. Hij verloor zijn echtgenote in 1693. Voor haar uitvaart in de Westminster Abbey in Londen schreef Henry Purcell zijn beroemde Funeral Sentences, die net als toen klinken met de imposante begeleiding van koperblazers en slagwerk. De musici komen in een processie de kerk binnen. Het belooft een onvergetelijke ervaring te worden.

Op de pagina Concerten vindt u verdere details over de concerten. U kunt nu alvast kaarten bestellen.