Koor

The Carol Company bestaat uit een vaste kern van ervaren en enthousiaste zangers die al meer dan dertig jaar met passie concerten geven onder leiding van Stef Collignon, in verschillende samenstellingen: eerst als het Leiden English Choir, daarna als The Incidental Choir (Thinc) en nu als The Carol Company. De Romantic Christmas Carol Concerts onder leiding van Stef Collignon staan al jaren bekend om hun sfeervolle en feestelijke uitstraling, compleet met kaarsen en glühwein. Afgelopen december hebben we twee fantastische jubileumkerstconcerten gegeven, en we gaan  in dit nieuwe jaar vol enthousiasme door!

Ons optreden van 21 maart 2020 in de Waalse Kerk in Den Haag, met onder andere het Requiem van Fauré, onder begeleiding door Casper de Jonge op het beroemde Franse Aristide Cavaillé-Coll-orgel (gebouwd in 1885), moest helaas worden uitgesteld. Meer hierover vindt u op de pagina Nieuws.

Foto: Merijn Collignon
Foto: Merijn Collignon
Foto: Patricia Steur
Foto: Patricia Steur

Dirigent

Stef Collignon kreeg vanaf jonge leeftijd piano- en vioollessen, maar leerde ook slagwerk spelen in de plaatselijke harmonie. Hoewel hij zijn studie Engelse taal- en letterkunde in Leiden uiteindelijk met succes afrondde, belandde hij nog tijdens zijn studie in de (klassieke) muziekindustrie. Tegenwoordig is hij directeur van investeringsmaatschappij Amerborgh met een omvangrijke portfolio aan activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. Maar bovenal voelt hij zich muzikant: als violist speelde hij in vele amateur- en (semi-)professionele orkesten; als dirigent stond hij o.a. voor orkesten als Collegium Musicum Leiden, het Leiden English Choir, The Incidental Choir, het Philips Symfonieorkest, het orkest van het Koninklijk Conservatorium en Het Orkest te Amsterdam, het Zeister Philharmonisch Orkest en diverse andere kamerorkesten en ensembles. Hij is sinds 2016 chef-dirigent van het Wagenings Symfonie Orkest en Het Andere Koor. In 2019 maakte hij zijn debuut bij het Nederlands Kamerorkest, in de succesvolle muziektheaterproductie “Peter R. De Wolf”. Daarnaast was hij als ‘music director’ betrokken bij de speelfilm De Dirigent, over het leven van de Nederlandse dirigente Antonia Brico. Kamerkoor The Carol Company (Leiden) staat sinds de oprichting onder zijn leiding.

Pianist/organist

Casper de Jonge trad onder meer op in uitvoeringen van Fauré’s Requiem, Brahms’ Ein Deutsches Requiem, en Rossini’s Petite Messe Solennelle. Hij was een leerling van Marijke Rindertsma en Birgitta Bulgakov aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. 

Casper de Jonge is organiste titulaire van de Waalse Kerk in Den Haag waar hij het bekende Cavaillé-Coll-orgel (1885) bespeelt. Ook is hij een van de organisten van het Academiegebouw van de Universiteit Leiden, waaraan hij is verbonden als universitair docent Grieks. Met Wieneke Jansen (mezzosopraan) en Jan Douwes (bariton) verzorgt hij regelmatig concertlezingen over het thema ‘De klassieke oudheid in de liederen van Franz Schubert’.

Foto: Pieter Kroonenberg

Orkest

Het Haags Kamerorkest onder zakelijke en artistieke leiding van Vincent van Wijk is een professioneel kamerorkest, voornamelijk bestaand uit afgestudeerde musici van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Het jonge, enthousiaste orkest komt projectmatig in variabele bezetting bijeen en heeft medewerking verleend aan o.a. het 100-jarig jubileum van het Vredespaleis. 

Het orkest verzorgde jaarlijks de kerstconcerten in samenwerking met Stef Collignon in de Nieuwe Kerk te Den Haag.

Sponsoren

Onze grote dank gaat uit naar de sponsoren die met hun bijdragen onze activiteiten mede mogelijk maken!

Reacties & recensies