Koor

The Carol Company bestaat uit een vaste kern van ervaren en enthousiaste zangers die al meer dan dertig jaar met passie concerten geven onder leiding van Stef Collignon, dit in verschillende samenstellingen: eerst als het Leiden English Choir, daarna als The Incidental Choir (Thinc) en nu als The Carol Company.

In het verleden hebben wij al diverse illustere gebeurtenissen opgeluisterd. Zo werd ons ensemble uitgenodigd om te zingen bij een lunch van de Rotaryclub Den Haag Pulchri, en bij het afscheid van prinses Margriet als vice-voorzitter van het Rode Kruis.

Op zaterdag 10 september 2022 hebben wij op uitnodiging het Herdenkingsconcert Johan de Witt verzorgd. Dit indrukwekkende concert vond plaats in de Kloosterkerk, vlak bij de plaats waar deze grote staatsman precies 350 jaar geleden samen met zijn broer Cornelis op 20 augustus 1672 werd vermoord. The Carol Company presenteerde voor een volle zaal de wereldpremière van Requiem, in memoriam Johan de Witt van Roel van Oosten, en de Funeral Sentences van Henry Purcell; het was zeer bijzondere en succesvolle gebeurtenis.

Ook de Romantic Christmas Carol Concerts onder leiding van Stef Collignon staan al jaren bekend om hun sfeervolle en feestelijke uitstraling, compleet met kaarsen en glühwein. In december 2019 hebben we twee fantastische jubileumkerstconcerten gegeven; op vrijdag 16 en zaterdag 17 december  2022 zullen we onze feestelijke Christmas Carol Concerts weer presenteren! Meer hierover vindt u op de pagina Nieuws.

Voor het concert in de Oude Kerk in Voorburg kunt u kaarten bestellen via het Ticketkantoor.

Voor het concert in de Rode Hoed in Amsterdam kunt u kaarten bestellen via Amerpodia.

Foto: Merijn Collignon
Foto: Merijn Collignon
Foto: Patricia Steur
Foto: Patricia Steur

Dirigent

Stef Collignon

Stef Collignon werd geboren op 10 november 1965 in Rotterdam. Hij kreeg vanaf jonge leeftijd piano- en vioollessen en leerde slagwerk spelen in de plaatselijke harmonie. Zijn vioollerares was Elizabeth Hajdu, concertmeester bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, die hem talloze concerten en repetities liet bijwonen en zodoende de liefde voor klassieke muziek aanwakkerde. Nog tijdens zijn studie Engelse taal- en letterkunde in Leiden belandde hij in de (klassieke) muziekindustrie, bij het platenlabel Philips Classics. Hij stapte in 1999 over naar de populaire muziek als managing director van Polydor (later: Universal Music). Daarna was hij werkzaam in diverse culturele functies, waaronder directeur van het Haagse Festival Classique en juryvoorzitter van de klassieke Edisons. Tegenwoordig is hij directeur van investeringsmaatschappij Amerborgh, met een omvangrijke portfolio aan activiteiten op het gebied van kunst en cultuur.

Maar bovenal voelt Stef zich muzikant. Als violist speelde hij in vele amateur- en (semi-) professionele orkesten; als dirigent stond hij voor orkesten als Collegium Musicum Leiden, het Philips Symfonie Orkest en het orkest van het Koninklijk Conservatorium. In 2019 maakte hij zijn debuut bij het Nederlands Kamerorkest in de succesvolle muziektheaterproductie “Peter R. De Wolf”. Daarnaast was Stef in 2018 als ‘music director’ betrokken bij de speelfilm De Dirigent, over het leven van de Nederlandse dirigente Antonia Brico. Kamerkoor The Carol Company (Leiden) staat sinds de oprichting onder zijn leiding.

.

Pianist/organist

Casper de Jonge trad onder meer op in uitvoeringen van Fauré’s Requiem, Brahms’ Ein deutsches Requiem, en Rossini’s Petite Messe Solennelle. Hij was een leerling van Marijke Rindertsma en Birgitta Bulgakov aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. 

Casper de Jonge is organiste titulaire van de Waalse Kerk in Den Haag waar hij het bekende Cavaillé-Coll-orgel (1885) bespeelt. Ook is hij een van de organisten van het Academiegebouw van de Universiteit Leiden, waaraan hij is verbonden als hoogleraar Griekse Taal- en Letterkunde.

Foto: Pieter Kroonenberg

Orkest

Het Haags Kamerorkest onder zakelijke en artistieke leiding van Vincent van Wijk is een professioneel kamerorkest, voornamelijk bestaand uit afgestudeerde musici van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Het jonge, enthousiaste orkest komt projectmatig in variabele bezetting bijeen en heeft medewerking verleend aan o.a. het 100-jarig jubileum van het Vredespaleis. 

Het orkest verzorgde jaarlijks de kerstconcerten in samenwerking met Stef Collignon in de Nieuwe Kerk te Den Haag.

Sponsoren

Onze grote dank gaat uit naar de sponsoren die met hun bijdragen onze activiteiten mede mogelijk maken!

Reacties & recensies